Wat we doen

Het project Gentspoort biedt een antwoord op enkele hardnekkige mobiliteitsknelpunten in Gent. De Vlaamse overheid wil met dit totaalplan de leefbaarheid en bereikbaarheid van Gent verbeteren. En dat met ingrepen aan de infrastructuur en aanpassingen aan de publieke ruimte.

Het project zorgt voor 10 kilometer aan nieuwe tramlijnen: door de aanleg van de nieuwe tramlijn 7 en de verlenging van tramlijn 4 ontstaat er een verbinding van zuid (Parkbos) naar noord (Voormuide).

Twee tunnels, onder Dampoort en Heuvelpoort, brengen het autoverkeer ondergronds, waardoor er bovengronds kansen ontstaan voor stadsvernieuwing en de zachte weggebruikers.

De stationsomgeving Dampoort wordt heringericht tot een transferium waar je vlot en veilig kan overstappen tussen verschillende vervoerswijzen. Ook een groot aantal betekenisvolle plekken langs het nieuwe tramtraject krijgt een kwaliteitsvolle heraanleg.

Met deze ingrepen willen we verplaatsingen in en rond Gent duurzamer en beter maken, en bijdragen aan een aangename leefomgeving voor alle Gentenaars. Op dit moment zit het project in de studiefase. In deze fase werkt het projectteam in nauw overleg met de belanghebbenden de plannen in detail uit. De start van de werken is voorzien in 2027.​

LEGENDE

nieuw tramtraject

bestaand tramtraject

Herkenningspunten

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Dankjewel voor het inschrijven op onze nieuwsbrief!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Ontvang updates
per mail

Heb je een vraag?

Stuur een e-mail naar info@gentspoort.be

Gentspoort is een project in
opdracht van De Werkvennootschap