plek
spoor
tunnel

Vlot en veilig door Gent

Gentspoort ontwart enkele lastige Gentse verkeersknopen. Met 10 kilometer nieuwe tramlijnen zorgen we voor slim openbaar vervoer. Met tunnels onder Heuvelpoort en Dampoort rijden auto’s vlotter en maken we ruimte voor voetgangers, fietsers en kwalitatieve invulling van de openbare ruimte. Een aantal pleinen en straten krijgen een upgrade.

Meer weten? Klik op een van de zes projectzones op de kaart en ontdek wat er verandert in Gent.
Of ga rechtstreeks naar de infopagina over de zes zones.

Project

Vertrammen, vernieuwen, verbinden

Gentspoort is een project van tramlijnen, tunnels en betekenisvolle plekken. We zorgen voor vlot en veilig verkeer en maken Gent mooier en leefbaarder.

Gentspoort-icoon-overleg
Participatie

Spoor mee!

We betrekken de Gentenaren zoveel mogelijk. Denk met ons mee tijdens onze denktank en/of werkateliers.

Planning

Waar staan we nu?

We zijn gestart met een uitgebreide analyse. Hierin brachten we de bestaande toestand in kaart, bekeken we bestaande ontwerpplannen, zochten naar kansen en knelpunten. Samen met betrokken overheden definieerden we de ambities voor ons project. Dit alles nemen we mee in ons participatietraject en naar de tekentafel.

Gentspoort-icoon-verrekijker

Nieuws

Het projectteam van Gentspoort nodigde op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart de Gentenaars en Gentgebruikers uit in de Upgrade Academy voor een infobeurs en werkateliers. De bezoekers konden tijdens die twee dagen de eerste conceptontwerpen van het project inkijken en in dialoog gaan met het projectteam. Op vrijdag kwamen 75 professionele stakeholders samen.

Gentspoort in je mailbox

We vullen deze website voortdurend aan met info over plannen, werken en procedures. Altijd mee met het laatste nieuws? Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze digitale nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze digitale nieuwsbrief.

Gentspoort-icoon-microfoon