plek
spoor
tunnel

Het laatste nieuws over Gentspoort

Welk nieuws zoek je?

Ruim 60.000 infokranten over het project Gentspoort vallen deze week in de bus in de omgeving van het projectgebied.
Ruim 60.000 infokranten over het project Gentspoort vallen deze week in de bus in de omgeving van het projectgebied.
We zitten nu volop in de ontwerpfase. De komende maanden is het aan de ontwerpers en experts: de ontwerpers vertalen alle verzamelde input in het voorontwerp, ondertussen buigen experts zich over verschillende technische onderzoeken.
Het projectteam van Gentspoort nodigde op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart de Gentenaars en Gentgebruikers uit in de Upgrade Academy voor een infobeurs en werkateliers. De bezoekers konden tijdens die twee dagen de eerste conceptontwerpen van het project inkijken en in dialoog gaan met het projectteam. Op vrijdag kwamen 75 professionele stakeholders samen.
Gentspoort wordt een publiek-private samenwerking (PPS). Dat heeft de Vlaamse Regering vandaag bekrachtigd. Door de erkenning kunnen we verder richting de volgende procedurestap. We zullen de markt bevragen en duiden in samenwerking met de Vlaamse overheid een aannemer aan die het project zal uitvoeren.

Blijf op de hoogte

Het laatste nieuws over het project, meedenksessies of infomomenten bij jou in de buurt? Mis niks en schrijf je in op de nieuwsbrief.

Gentspoort-icoon-microfoon