plek
spoor
tunnel

Het laatste nieuws over Gentspoort

Welk nieuws zoek je?

Het projectteam van Gentspoort nodigde op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart de Gentenaars en Gentgebruikers uit in de Upgrade Academy voor een infobeurs en werkateliers. De bezoekers konden tijdens die twee dagen de eerste conceptontwerpen van het project inkijken en in dialoog gaan met het projectteam. Op vrijdag kwamen 75 professionele stakeholders samen.
Gentspoort wordt een publiek-private samenwerking (PPS). Dat heeft de Vlaamse Regering vandaag bekrachtigd. Door de erkenning kunnen we verder richting de volgende procedurestap. We zullen de markt bevragen en duiden in samenwerking met de Vlaamse overheid een aannemer aan die het project zal uitvoeren.
Kunstenaar Alice Martha tovert de Gentspoort-tram om tot een eerbetoon aan Gentse boegbeelden die strijden voor vrouwenrechten.
Kunstenaar Alice Martha toverde de Gentspoort-tram om tot een eerbetoon aan Gentse boegbeelden die strijden voor vrouwenrechten. Zij en technisch-projectleider van Gentspoort Ann Velghe vertellen er alles over.
De synthesenota is klaar. De Gentspoort-boekdelen zijn overhandigd aan de stuurgroep. Ze vormen de samenvatting van het project met de ambities, kansen, knelpunten en participatie-aanpak.

Blijf op de hoogte

Het laatste nieuws over het project, meedenksessies of infomomenten bij jou in de buurt? Mis niks en schrijf je in op de nieuwsbrief.

Gentspoort-icoon-microfoon