plek
spoor
tunnel

Plekken in het nieuw

Gentspoort wil Gent nog aantrekkelijker maken dan vandaag. Pleinen, straten en betekenisvolle plekken langs de tramlijnen krijgen een upgrade.

Gentspoort-icoon-plan-locaties
SintAnnaplein

Nieuwe pleinen

Enkele plekken in het projectgebied van Gentspoort kunnen een opknapbeurt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het Museumplein. Vandaag is het een parking. In de toekomst wordt het een groene ontmoetingsplek voor Gentenaars en cultuurliefhebbers. En het Sint-Annaplein? De rotonde verdwijnt en maakt plaats voor een volwaardig plein voor de Sint-Annakerk.

Van grijs naar groen

Waar mogelijk vervangen we asfalt en beton door groene ontmoetingsplekken. Station Gent-Dampoort krijgt een volledig nieuw gezicht met een park, zitplaatsen en eventueel ruimte voor horeca. De kade aan de Zwaaikom leggen we opnieuw aan tot een plein aan het water. Ook plekken als het Graaf van Vlaanderenplein, de kades aan Dok-Noord richten we opnieuw in.

Dampoort-zwaaikom

Ontdek ook de andere projectonderdelen van Gentspoort

Vertrammen

Trams zijn duurzaam, efficiënt en comfortabel. Met tien kilometer nieuwe tramlijnen maken we het openbaar vervoer in Gent slimmer en aantrekkelijker.

spoor
Verbinden

Aan Heuvelpoort en Dampoort stropt het verkeer elke dag. Dat lossen we op met twee tunnels. Die brengen doorgaand autoverkeer ondergronds. Boven de grond komt ruimte vrij voor voetgangers, fietsers en openbaar vervoer.

tunnel