plek
spoor
tunnel

Hoe kreeg de Gentspoort-tram een metamorfose?

Vorige week ontdekte je hoe streetart- en schilderkunstenaar Alice Martha het Gentspoort-tramstel omtoverde tot een prachtig eerbetoon aan tien Gentse boegbeelden die strijden voor vrouwenrechten. Ontdek hoe ze dat deed in de aftermovie! 


Dubbelinterview
Wil je nog meer te weten komen over de metamorfose van het tramstel en de link met Gentspoort? Kunstenaar Alice Martha en technisch-projecleider van Gentspoort Ann Velghe vertellen er alles over in een dubbelinterview.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste Gentspoort-nieuws via onze nieuwsbrief en de Facebookpagina.

Relevante nieuwsberichten

Het projectteam van Gentspoort nodigde op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart de Gentenaars en Gentgebruikers uit in de Upgrade Academy voor een infobeurs en werkateliers. De bezoekers konden tijdens die twee dagen de eerste conceptontwerpen van het project inkijken en in dialoog gaan met het projectteam. Op vrijdag kwamen 75 professionele stakeholders samen.
Gentspoort wordt een publiek-private samenwerking (PPS). Dat heeft de Vlaamse Regering vandaag bekrachtigd. Door de erkenning kunnen we verder richting de volgende procedurestap. We zullen de markt bevragen en duiden in samenwerking met de Vlaamse overheid een aannemer aan die het project zal uitvoeren.