plek
spoor
tunnel

Ontdek het project tijdens de Gentspoort Meerdaagse

In Shopping Gent Zuid, in Sint-Denijs-Westrem, aan Gent-Dampoort en op het Stapelplein: van 3 tot 12 mei 2023 vinden er in heel Gent infomomenten plaats over Gentspoort. Waar zien we jou?


Gentspoort Meerdaagse

Tijdens de eerste Gentspoort Meerdaagse willen we alle Gentenaren wegwijs maken in het project. Van woensdag 3 tot vrijdag 12 mei organiseren we zes infomomenten verspreid over de stad. De infomomenten zijn vrij toegankelijk, inschrijven is niet nodig. Je vindt er kaarten, infopanelen en ander materiaal over Gentspoort. Het projectteam is overal aanwezig voor een woordje uitleg en om vragen te beantwoorden.

Op de agenda

 • Woensdag 3 mei
  Infostand GentZuid
  12.00 – 19.00, Shopping Gent Zuid, gelijkvloers (n°256)
 • Vrijdag 5 mei
  Infostand GentZuid
  12.00 – 19.00, Shopping Gent Zuid, gelijkvloers (n°256)
 • Dinsdag 9 mei
  Infostand GentZuid
  12.00 – 19.00, Shopping Gent Zuid, gelijkvloers (n°256)
 • Woensdag 10 mei
  15.00 – 19.00, parking Carrefour, Sint-Denijs-Westrem
 • Donderdag 11 mei
  15.00-19.00, Infostand station Dampoort
 • Vrijdag 12 mei
  15.00-19.00, Infostand bij de Gentspoort-tram, kruising Bataviabrug x Stapelplein

Onze tram al gespot?

We toverden een uit dienst genomen tramstel om tot een levensgroot reclamepaneel. Je vindt onze Gentspoort-tram sinds deze week op de hoek van de Bataviabrug en het Stapelplein.

Relevante nieuwsberichten

Het projectteam van Gentspoort nodigde op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart de Gentenaars en Gentgebruikers uit in de Upgrade Academy voor een infobeurs en werkateliers. De bezoekers konden tijdens die twee dagen de eerste conceptontwerpen van het project inkijken en in dialoog gaan met het projectteam. Op vrijdag kwamen 75 professionele stakeholders samen.
Gentspoort wordt een publiek-private samenwerking (PPS). Dat heeft de Vlaamse Regering vandaag bekrachtigd. Door de erkenning kunnen we verder richting de volgende procedurestap. We zullen de markt bevragen en duiden in samenwerking met de Vlaamse overheid een aannemer aan die het project zal uitvoeren.